Notranje oblikovanje prostorov

Notranje oblikovanje prostorov je ena izmed storitev, ki jo pri prenovi ali gradnji vašega novega stanovanja, hiše, vikenda ali kakšnega drugega objekta skuraj nujno potrebujete. Žal pa se ljudje, ki gradijo hiše še vedno premalo zavedjo pomembnosti notranjega oblikovanja prostorov za njihovo dolgoročno zadovoljstvo. To storitev zato največkrat prepustijo arhitektom, ki za njih izdelajo arhitekturni načrt.

Notranje oblikovanje prostorov pa žal ni storitev, ki jo arhitekti obladajo. S tem ni nič narobe, saj je tematiko oblikovanjanekoliko drugačna, kakor izdelava načrtov. Za kakovostno notranje oblikovanje prostorov boste zato morali svoj projekt (delno) zaupati notrenjemu oblikovalcu, ki ima na vašem področju dovolj referenc in izkušenj.

Notranje oblikovanje prostorov

Tudi na področju notranjega oblikovanja prostorov se lahko posamezniki specializirajo za določeno področje, saj pri vsaki od teh najdemo specifike, ki jih ne smemo zanemariti. Največkrat se posamezniki odličijo, da se bodo osredotočili v notranje oblikovanje poslovnih prostorov (pisarne, proizvodnji prostori, hale, industrijski objekti, skladišča itd.).

Na drugi strani pa se določene osebe specializirajo v notranje oblikovanje bivalnih prostorov. Z zagotovostjo pa lahko trdimo, da pri vsakem izmed teh lahko najdemo nekatere skupne točke.

Za vse, ki še niste prepričani, če resnično potrebujete notranjega oblikovalca, vams bo naslednja statistika zagotovo presenetila. V povprečju naj bi ljudje v Sloveniji preživeli 85 % svojega časa v zaprtih prostorih. Če to spremenimo v ure to pomeni, da dnevno več kot 18 ur preživimo v notranjosti. Na delovnem mestu naj bi preživeli v povprečju 35 % svojega (življenja) v notranjosti. Številke so resnično visoke, zato je vsak pomislek o pomembnosti kvalitete življenja v notranjih prostorih odveč.

S klikom na povezavo v začetku našega članka se lahko pomaknete na članek, ki so ga za vas pripravili v podjetju Studi List. Lahko bi trdili, da imajo na področju notranjega oblikovanja v Sloveniji največ izkušenj. Notranji oblikovalci v tem podjetju vam ponujajo tako notranje oblikovanje bivalnih, kot industrijskih prostorov oz. objektov. S svojimi več kot 27 letnimi izkušnjami bodo kos vsakemu vašemu problemu.

Zakaj je izbira pravega podjetja za notranje oblikovanje prostorov tako pomembna?

Izbira pravega podjetja za notranje oblikovanje prostorov v katerih boste preživeli svoj prosi čas ali za prostore, ki so namenjeni vašemu delu je pomembna iz več različnih stvari. Pri izbiri izvajalca bodite pozorni na vse elemente.

Pri izbiri izvajalca, ki vam bo opravil oblikovanje se predhodno pozanimajte o njegovi kvaliteti. Preglejte njegove opravljene projekte in rešitve, ki jih je pripravil za svoje stranke.

Cene se med izvajalci razlikujejo. Mnogi jih zaračunavajo na različne načine. Vsekakor vam predlagamo, da izberete strokovnjake, ki bodo ceno za svoje delo določili v naprej. Tako ne boste imeli kasnejših skritih stroškov. Pri tem pa morate upoštevati še eno pomembno stvar. Pri notranjem oblikovanju prostorov in projektiranju lahko izvajalec vpliva na kar 40 % celotne cene gradnje, zato je lahko končna cena vašega projekta bistveno nižja v sodelovanju s podjetjem, ki se bo vašemu projektu posvetilo.

Pri notranjem oblikovanju prostorov, ki so namenjeni poslovnim prostorom, pa je za podjetja izredno pomembna produktivnost. Produktivnost na delovnem mestu se lahko s poomočjo dobro oblikovanega delovnega okolja znatno poveča. S klikom na produktivnost si lahko preberete več informacij o tej tematiki.

produktivnost

Kaj še moram vedeti?

Pri oblikovanju notranji oblikovalci uporabljajo različne tehnologije, ki so namenjene 3D načrtovanju. Programi, ki jih v podjetju uporabljajo, se lahko med seboj nekoliko razlikujejo. Na trgu pa je še vedno največkrat v uporabi BIM in 3D virtualna resničnost. Prav tako si pomagajo z ostalimi digitalnimi orodji, ki sproti preverjajo vrednost vaše investicije, glede na materije, ki ste si jih zaželeli. Na koncu ne boste negativno presenečeni o končni ceni.

Vabimo vas, da si ogledate tudi ostale naše članke.