Rabljena vozila

Rabljena vozila

Rabljena vozila predstavljajo ogromen delež prodanih vozil na trgu avtomobilske industrije. V tem članku bomo pregledali iz katerih držav se v Slovenijo vozila največkrat uvažajo in kam jih slovenci izvažamo.

Prav tako bomo pregledali kako so določene problematike na tem področju uspeli odstraniti v Europskih državah, kot je Belgija in Nizozemska.

Uvoz rabljenih vozli v Slovenijo

Uvoz rabljenih vozil v Slovenijo je z vstopom v Evropsko unijo postopoma rastel. V zadnjih letih pa lahko zabeležimo velik premik na tem področju prav zaradi določenih zakonov za uporabo rabljenih vozil v mestih.

Lahko vam zaupamo, da je največ uvoza v Slovenijo narejeno iz Italije, Avstrije in Nemčije. Predvsem Nemčija je ena izmed najbolj poplarnih držav.

Bodite pozorni predvsem pri nakupu rabljenih vozil, ki so uvožena iz Italije. V kolikor gre za starejši letnik, ki nima več garancije ali vsaj potrjene servisne knjige, vam predlagamo, da avto natančno rpeverite oziroma se za nakup odločite le preko avtohiše rabljenih vozil.

Uvoz rabljenih vozil v Slovenijo je v zadnjem letu povečan iz Nemčije. Tam so namreč sprijeli omejitve uporabe starejših dizelskih avtomobilov v mestih. Prav zaradi tega je vrednost vseh takšnih avtomobilov padla.

Rabljena vozila, ki jih želimo uvoziti, pa od nas zahtevajo tudi nekaj papirologije  in poznavanja zakonodaje na tem področju. Zato vam predlagamo, da najamete podjetje, ki se ukvarja z uvozom rabljenih vozil, da to naredijo namesto vas, ter se tako izognete morebitnim težavam.

Avtohiša rabljenih vozil

Avtohiša rabljenih vozil je zanimiva predvsem iz vidika varnosti nakupa in garancije, ki nam jo prodajalci ponudijo. Predlagamovvam, da pred nakupom preverite na internetu kakšna so mnenja o določenih prodajalcih. Prav tako se izogibajte manjšim podjetjim, kjer je eden zaposlen. Takšna podjetja se zapirajo in odpirajo zelo hitro.

V kolikor vam obljubljajo garancijo, je vprašljivo kako jo boste lahko uveljavljali. Velike avtohiše, ki prodajajo tudi nova vozila, si ne privoščijo takšnih “napak” oziroma skrbno skrbijo za dober odnos z svojimi strankami. Prav zato vam predlagamo, da se za nakup odločite v eni izmed večjih avtohiš.

Izvoz rabljenih vozil

Izvoz rabljenih vozil iz Slovenije se največkrat dogaja v države, ki se geografsko nahajajo južneje od nas. Prav tako pa se delež rabljenih vozil dnevno uvaža tudi v Madžarsko in Italijo.

Ogromno je tudi nakupov, kjer prebivalci Slovenije najdejo in kupijo avtomobil v Sloveniji, ter ga izvozijo za svoje sorodnike na Hrvaškem ali Srbiji.

Kakšne so problematike rabljenih vozil v Sloveniji

Problematiko na področju rabljenih vozil je smiselno izpostaviti zgolj na področju preverjanja zgodovine rabljenega vozila. V kolikor kupujete vozilo, ki je staro zgolj nekaj let, bodo vsi podatki natančno zabeleženi v računalniku pooblaščenega prodajalca oz. serviserja, ki je globlano povezan v mrežo določenih proizvajalcev. Tako lahko v vsakem trenutku preverijo zgodovino vseh Renaultovih vozil, ki se nahajajo v Evropi.

Kilometrino preverijo in zapišejo vsakič, ko obiščete servis. Tudi če zgolj opravite menjavo gum. Tako je sledljivost zgodovine rabljenih vozil v Slovenij že veliko boljša, če je vozilo mlajšega letnika. Problem pa nastane na vseh rabljenih vozilih, ki nekaj let niso bila servisirana na uradnem servisu in so zamenjala že več lastnikov.

Takšna rabljena vozila naj bi po podatkih uradnih inštitudij v Sloveniji v kar 60 % procentih imela “prevrtene” kilometre. Z leti ta % ne pada tako, kot bi si končni kupci želeli. Problem se vsekakor da izkoreniniti na takšen način, kot so to naredili v Belgiji in Nizozemski. O tem več nekoliko kasneje.

Rabljena vozila, ki imajo večje število kilometrov so veliko bolj dotrajana in imajo večjo možnost skritih napak. Na nih pa bo potrebno opraviti vedno več servisov.

Dobre prakse na področju rabljenih vozil v tujini

Problematiko rabljenih vozil na področju preverjanja zgodovine smo že izpostavili. V Evropi lahko zasledimo dobre prakse na tem področju. V Belgiji in Nizozemski tako ocenjujejo, da je % rabljenih vozil na trgu, ki imajo nerealne kilometre zgolj okol 0,6%. Kako jim je torej uspelo zajeziti to problematiko pri rabljenih vozilih?

Zadeva je izredno preprosta. Vsi servisi, ne glede na to ali so uradni ali neuradni morajo ob vsakem servisiranju popisati stanje in kilometrino vozila. Vse skupaj zbirajo računalniško v eni evidenci, ter tako beležijo kilometrino vsakega vozila skozi čas.

Te podatke morajo mehaniki popisati tudi takrat, kadar na vozilu popravljajo manjše napake, kot je naprimer menjava žarnice ali menjava gum.

Zaključek

V kolikor se zanimate za nakup rabljenega vozila vam predlagamo, da to opravite v avtohiši rabljenih vozil, kjer lahko pridobite 12 mesečno garancijo in ugodno financiranje.

Vas star avtomobil, pa lahko pustite tam in se zapeljete z vašim novim vozilom!