on site optimizacija spletnih strani

On site optimizacija spletnih strani je namenjena vsem, ki želite izboljšati svojo razvrstitev na iskalniku, kot je google.

On site optimizacije je torej ena izmed dveh različnih vrst optimizacije spletnih strani.

Kako se jo lotiti in kaj pri tem upoštevati?

Če uporabljate WordPress je najbolje, da na svojo spletno stran namestite vtičnok Yoast ali All in one seo plugin. S pomočjo enega izmed teh, bo vaša optimizacija veliko lažja.

Za začetek se je potrebno osredotočiti na url naslove, ki morajo biti v primerni obliki zapisa. Kaj to pomeni?

Želimo si, in to moramo tudi upoštevati, da imamo urejene url zapise, glede na ključno besedo, za katero ciljamo prvo stran.

 

Optimizacija sspletnih strani nikakor ni naloga, ki bi jo lahko opravili v enem mesecu. Je dolgotrajni postopek, v katerega moramo vložiti ogromno naše energije, časa in konec konvec tudi denarja. Brez nekaj vloženega sredsva praktično ne moremo pričakovati, da se bo naša uverstitev izboljšala za tiste najtežje besede.

On site optimizacija spletnih strani zajema tudi pravilno in smiselmo opisane meta opise, naslove in ključne besede.

Prav to boste najlažje storili z enim izmed nameščenih pluginov na vaši spletni strani.

Najpomembnejša stvar pri optimizaciji spletne strani pa je prav text na vaši spletni strani. Če bo vseboval kvalitetne in dobre informacije, vas bo google prej ali slej postavil visoko.

Pri on site optimizaciji spletnih strani moramo tako poskrbeti, da bo vaša spletna stran vsebovala boljše tekste, kakor jih ima vaša konkurenca.

Včasih bo to morda narediti težje, kot si predstavljate.

Naslednja stvar, ki pa jo zagotovo marate upoštevati in je nikakor ne smete preskočiti je prilagodljivost spletne strani na mobilne naprave. Zanano je že, da googlu več kot leto dni prilagaja rezultate njegovih iskanj glede na tip naprave preko katerega uporabniki iščejo določeno ključno besedo.

Če ne bo stran prilagojena, boste imali slabe rezultate preko iskanj z tablicami in telefoni.

Nalaganje spletne strani je ena izmed stvari, za katero se pri on site optimizaciji spletnih strani splača potruditi.

Zakaj?

Ker to ne počnemo samo zaradi googla. Če bo spletna stran delovala hitro, bo to opazil tudi uporabnik. Glede na raziskave, ki so jih opravile največje svetovne agencije na področju spletnih strani, je rezultat jasen. Uporabniki imaje veliko raje spletne strani, ki ponujajo hitro odzivnost!