Notranji oblikovalec

Notranji oblikovalec je strokovno usposobljena oseba, ki vam lahko pomaga pri načrtovanju in organizaciji bivalnih, službenih, poslovnih ali drugih prostorov. Notranje oblikovanje je izredno pomembno, saj lahko urejenost prostorov vpliva na dobro ali slabo počutje človeka. V kolikor se v prostoru ne počutite sproščeno, lahko to vpliva tudi na vašo učinkovitost pri delu. Vaši občutki v prostoru so torej povezani z (ne)udobjem in (ne)srečo. Pravi čas poskrbite zase!

Notranji oblikovalec

Če so vas uvodne besede pritegnile ali pa vas zanima ta tematika, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Tokratni članek bomo namreč posvetili notranjemu oblikovanju prostorov.

Po Sloveniji je kar veliko število različnih podjetij, ki se ukvarjajo z oblikovanjem prostorov. Eno izmed teh je tudi podjetje Studio List, ki se nahaja v Celju. V kolikor ste torej iz okolice Celja in iščete notranjega oblikovalca, potem je omenjeno podjetje pravi naslov za vas. Pa naj vam ga na kratko predstavimo. Že več kot 27 let se ukvarjajo z organizacijo in načrtovanjem kakovostnih bivalnih in delovnih površin. Glede na to, da se že precej dolgo ukvarjajo s tem področjem in so tudi zelo uspešni, so pridobili že ogromno izkušenj. Razvili so tudi kompetence in izpeljali ter dokončali okoli 1000 projektov. Poleg tega v Sloveniji velja podjetje Studi List za eno izmed redkih podjetij, ki ponujajo lasten razvoj projektnih rešitev. Pri svojem delu so izredno hitri in se držijo dogovorjenih rokov. Njihovo delo je kompleksno, vendar ga opravljajo v vnaprej dogovorjenih rokih in znotraj dogovorjenih finančnih okvirjev. To pomeni, da nimate skrbi z dodatnimi stroški.

Na tem mestu vam lahko kot zanimivost povemo, da ljudje preživimo približno 85 % svojega časa v prostorih, ki so zaprti. Od tega časa pa preživimo skoraj polovico (35 %) na delovnem mestu oziroma v službi. Ta podatek nam lahko pove, kako zelo pomembno je dobro počutje v katerem koli prostoru. Ali ste vedeli, da lahko sreča, sproščenost in zadovoljstvo vpliva na dosti večjo učinkovitost in produktivnost med delom? To zares drži, saj se lahko produktivnost poveča kar do 20 %.

Podjetje Studio List ima v svoji ekipi zaposlene strokovnjake, ki so izobraženi, specializirani in izkušeni na področju arhitekture, načrtovanja in reorganizacije bivalnih in delovnih prostorov. Pohvalijo se lahko s podatkom, da jim je v letu 2018 spelo arhitekturno načrtovati kar 223 bivalnih prostorov za posameznike ali za njihove družinske člane. Pri teh projektih pa so sodelovali s 5 investitorji.

Notranji oblikovalec

Katere elemente notranji oblikovalec upošteva

Notranji oblikovalec pri svojem delu mora slediti določenim elementom in jih tudi upoštevati. V nadaljevanju vam predstavljamo te elemente.

Najprej je zelo pomembna dobra in kakovostna osvetlitev. Temu področju notranji oblikovalec nameni kar precej svojega časa. Združiti mora naravno in umetno svetlobo, ki se morata dopolnjevati. Drugi element lahko poimenujemo kot rdeča nit. Gre za to, da je potrebno v vseh prostori poskrbeti za ujemanje in usklajenost notranje opreme. Zaželeno je, da so prostori skladni po temi in videzu. Tej temi nameni notranji oblikovalec še posebno pozornost, saj je to ena izmed pomembnejših točk. Kot tretji element lahko omenimo osebno noto ali stil.

Vsak na podlagi svojega okusa razvija svoj stil. Nekaterim je všeč nekaj, kar drugi niti pogledal ne bi. Notranji oblikovalec se mora pri oblikovanju projekta osredotočiti seveda na dodajanje vaše osebne note v prostor. Z njim vam bo zagotovo dosti lažje umestiti predmete ali stvari iz vašega življenja. Izredno pomemben-četrti element je velikost prostorov in njihova oprema. Oblikovalci točno vedo, kako je potrebno uskladiti velikost prostorov, saj ni smiselno, da je vaša dnevna soba zelo velika, med tem ko sta kuhinja in jedilnica v dosti manjši kvadraturi. Strokovnjak vam bo pri tem svetoval! Dostikrat lahko takšno neskladje najdemo tudi med pri pohištvu. Raje se pred posvetujte z oblikovalcem!