Notranji dizajn

Notranji dizajn je neke vrste umetnost, ki lahko v stanovanjskih ali hišnih prostorih poskrbi za povečano estetsko in funkcionalno vrednost. Poleg tega spada v področje oblikovanja, kjer morajo strokovnjaki znati uporabiti kreativne in domiselne rešitve. To je pomembno zaradi lažjega oblikovanja notranjega fizičnega okolja.

NOTRANJI DIZAJN

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo še malce bolj podrobno predstavili nekatere informacije, ki so povezane z notranjim dizajnom. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Nekateri posamezniki za oblikovanje notranjih prostorov ne potrebujejo strokovnjaka. Tega se namreč lotijo kar sami. Mi pa vam svetujemo, da je včasih boljše vprašati za nasvet ali pomoč nekoga, ki obvlada določeno stvar. Zavedajte se, da so notranji oblikovalci iz arhitekturnih birojev široko izobraženi in izkušeni.

Notrnji dizajn hiše

Notranji dizajn vpliva na estetsko (ne)privlačne prostore in na njihovo urejenost. Notranji oblikovalec mora pri svojem delu upoštevati dejstvo, da lahko s primernim dizajnom vpliva na izboljšanje kvalitete življenja tistih ljudi, ki se vsakodnevno nahajajo v določenih prostorih. V nadaljevanju članka vam bomo na kratko opisali, kako poteka notranji dizajn hiše.

Vsakdo rad pogleda lepo hišo z urejeno okolico. Premalokrat pa je tako lepa in urejena tudi notranjost prostorov. Ravno iz tega razloga je zato zelo priporočljivo, da sledite vi ali vaš notranji oblikovalec sistematičnemu načrtovanju in upoštevanju določenih smernic za notranje oblikovanje. Celoten proces zajema različne storitve, med drugim tudi raziskavo stanja, natančne analize, oblikovanje, načrtovanje in še nekatere druge. Vse te elemente mora pri svojem delu izvesti in upoštevati izkušen in strokovno podkovan notranji dizajner. On mora biti dovolj dobro izobražen na področju trajnostnega in prostorskega načrtovanja. Poznati mora najnovejše in različne materiale, barve. Zelo pomembno je, da obvlada računalniško planiranje (CAD), informacijsko modeliranje gradb (BIM) in še seveda 2D ter trodimenzionalne metode oblikovanja. Slednji so lahko v veliko pomoč naročnikom, saj omogočajo lažjo predstavljivost prostorov, urejenosti pohištva, barv in še nekaterih elementov. Notranji oblikovalec mora biti seznanjen tudi z najsodobnejšimi gradbenimi predpisi, varnostnimi in zdravstvenimi priporočili ter omejitvami.

Notranji dizajn – Faze dizajna

Na tem mestu vas moramo tudi obvestiti, da je potrebno (tako kot pri gradnji) tudi pri notranjemu dizajnu slediti določenim fazam ali korakom. Te mora upoštevati dizajner ne glede na to, ali bo opremljal dnevno sobo, kopalnico, kuhinjo, otroško sobo, spalnico ali kateri drug prostor. Vam se s temi koraki ni potrebno obremenjevati. Dovolj bo že to, da boste najeli izkušenega, razumljivega in strokovno podkovanega notranjega oblikovalca.

Notranji dizajn - Faze dizajna

V kolikor stanujete v bližini Celja vam predlagamo, da se oglasite v arhitekturnem biroju Studio List. Tam je kar nekaj strokovnjakov s področja notranjega oblikovanja in arhitekture. Delujejo že več kot 27 let in lahko vam potrdimo, da imajo že ogromno izkušenj. Poleg tega so z ustvarjanjem projektov (več kot 1000) pridobili tudi širok spekter kompetenc. Njihova ekipa se lahko pohvali tudi s tem, da ji je uspelo v vseh teh letih dokončati 99,7 % projektov, s kar 73 % naročnikov pa so sklenili in ohranili dolgoročno sodelovanje. V lanskem letu 2019 jim je uspelo pridobiti 63 % naročil na podlagi priporočil že obstoječih strank.

Notranji dizajn v podjetju Studio List

Naj še poudarimo, da je njihovo načrtovanje izredno hitro in kakovostno. Vedno sledijo tudi željam in idejam strank, saj se zavedajo, da morajo svojo nalogo opraviti v skladu z vašimi pričakovanji in zahtevami. Stalno sledijo še pravilom stroke. Na podlagi stopnje zahtevnosti projekta izberejo osebe, ki so strokovno izobraženi in podkovani na določenih področjih in se bodo znali spopasti z določenim izzivom.

Studio List

Čeprav je njihova prednost hitrost, pa se dobro držijo tudi vseh dogovorjenih cen oziroma zneskov. To seveda pomeni, da se stranka in vodja predhodno dogovorita za nek finančni okvir. Ko so v fazi projektiranja namreč lahko vplivajo kar na 40 % cene gradnje. Ob tem pa ves čas sledijo in preverjajo ceno investicije.

Dosegljivi so na telefonski številki: +386 3 428 0980.