Rabljeni avti

Rabljeni avti

Rabljeni avti so v Sloveniji še vedno zelo zanimiva tematika o kateri je že napisano veliko stvari. Odločili smo sem, da v tem članku predstavimo ključne točke, ki jih morate vedeti pri nakupovanju vašega rabljenega avta.

V nadaljevalju člaka bomo pregledali glavne prednosti in slabosti rabljenih avtov na našem trgu. Prav tako se bomo dotaknili uvoza in izvoza rabljenih vozil.

Prednosti rabljenih avtov

Prednosti rabljenih avtov lahko zaznamo predvsem o tem, da je nakup takšnega vozila lahko veliko cenejši, kakor nakup novega vozila. Veliko ljudi pa se za rabljeni avto odloči prav zaradi tega, ker si želijo določen model vozila, ki ga ne moremo več najti v prodaji novih vozil.

Za takšne modele se ljudje odločajo iz različnih razlogov. Prvi, ki je izredno pogost je nakup “oldtimer” vozila, ki privlači poglede na cesti in se združuje z vašim načinom življenja. Prav tako pa se nekateri za to odločajo iz razloga investicije. V kolikor se odločite za pravi model rabljenega avta, je lahko njegova vrednost če nekaj 10 let veliko večja, kakor je sedaj.

Ne smemo zanemariti nisti tistih, ki rabljene avte kupujejo v “slabem” stanju oziroma nevozne. Nato pa jih natančno obnovijo in prodajo. V teh primerih se odločajo za kultne rabljene avte, za katere je na trgu veliko povpraševanja, cene pa dosegajo visoko vrednost.

Slabosti rabljenih avtov

Rabljeni avti pa imajo tudi nekaj slabosti. Na trgu rabljenih vozil je velika ponudba, zato lahko najdemo veliko različnih avtomobilov, ki so različno ohranjeni. Pozorni pa moramo biti predvsem na tiste skrite napake, ki jih brez izkušen ne moremo odkriti. Žal so rabljeni avti takšen izdelek, ki lahko ima skrito napako, ki jo ni mogoče zaznati. Prav zaradi tega se moramo natančno držati nekaterih nasvetov, ki bodo pripomogli k boljšemu nakupu našega vozila.

Ne želimo si namreč, da bi po nakupu bilo potrebno vložiti dodaten denar za potreben servis na avtomobilu.

Kako se lotiti nakupovanja rabljenih avtov

Rabljene avte lahko najdete na spletni strani, ki smo jo priložili v začetku našega članka. Za začetek je pomembno, da izberemo takšen avto, ki nam je všeč in nam nudi vse, kar od njega vsakodnevno potrebujemo.

Tak že pred iskanjem rabljenega avta, ki je dobro ohranjen, določimo parametre avtomobila, ki nam najbolj odgovarjajo. Tako se naprimer družine pogosto odločajo za prostoren avtomobil v karavnski obliki. Ta namreč razpolaga z veliko kapaciteto. Brez težav pa boste vanj lahko dali voziček in ostale rekvizite. Tudi izleti in dopust z prostornim avtomobilom ne bo predstavljav veliko slabosti.

Prav tako vam predlagamo, da že pred ogledom izberete tip motorja, ki je vgrajen v avtomobil. Praktično vedno lahko izbirate med bencinsko in dizelsko izvedbo. V kolikor naredite letno veliko kilometrov vam predlagamo, da izberete dizelsko vozilo. Za vse tiste, ki imate veliko vestne vožnje, pa je bencinska različica najbrž prava izbira. Glede na tip motorja, ki ga boste izbrali se bo razlikovala tudi vožnja. Znano je namreč da imajo rabljeni avti na dizelski pogon večji navor, bencinski pa hitrejše pospeške.

Kje kupiti rabljen avto

Predlagamo vam, da rabljen avto kupite v avtohiši rabljenih vozil. Tam boste lahko dobili pomoč izkušenih prodajalcev na tem področju. V kolikor ne veste katrei model bi izbrali, vam bodo pri tem pomagali in vam predstavili glavne prednosti in slabosti določenih modelov.

Eden izmed glavnih razlogov zakaj se ljudje odločajo za nakup v avtohiši rabljenih vozil je tudi ta, da avtohiše nudijo odkup rabljenih vozil.

Tako boste lahko svoj stari avtomobil pustili kar pri njih. Njegovo dogovorjeno vrednost pa bodo ošteli pri nakupu vašega rabljenega avta.

Zelo pomembna prednost, ki jo nudjo velika podjetja, ki se ukvarjajo z prodajo rabljenih avtov je tudi ta, da vam nudijo 12 mesečno garancijo na avtomobil.

Pred nakupom rabljen avto natančno pregledajo na 103. različnih točkah. Priklopijo ga na računalnik in odkrijejo morebitne napake na programski opremi. V kolikor je vozilo bili servisirano na uradnih servisih, preverijo tudi te podate. Tako se prepričajo, da na avtomobilu ni prišlo do “vrtenja kilometrov” na avtomobilu. V Sloveniji je to ena izmed najpogostejših prevar na področju prodaje rabljenih avtov.

V kolikor rabljen avto kupite v avtohiši, boste imeli 12 mesečno garancijo v primeru napak. Tako vam bodo v primeru, da kasneje odkrijete napako, le to brezplačno odpravili.

Uvoz rabljenih avtov

Uvoz rabljenih avtov je v zadnjem letu tudi v Sloveniji v porastu. Največkrat se za uvoz odločajo podjetja. Najdejo pa se tudi posamezniki, ki se odločijo, da se po avto odpravijo v Avstrijo ali Nemčijo. V nemčiji lahko namreč zaradi novega zakona ki prepoveduje starejše tipe dizla v mestu, ugodna točka za nakup vozil.